יש כמה דברים שכדאי לזכור בעת בחירת קייטרינג לאירוע שלך. תרצה לשקול את סוג האירוע שאתה מארח, את גודל רשימת האורחים שלך ואת התקציב שלך. כמו כן, תרצו לוודא שהקייטרינג שתבחרו אמין ובעל מוניטין טוב. הנה כמה טיפים שיעזרו לך לבחור את הקייטרינג המתאים לאירוע שלך:
יש כמה דברים חשובים שכדאי לזכור בעת בחירת קייטרינג לאירוע הבא שלך: 1. הקפד למסור את התקציב שלך מראש . זה יעזור לקייטרינג להבין את הצרכים שלך ויתן לך הצעת מחיר ריאלית. 2. בקשו הפניות וקראו ביקורות. הקפד לקבל תחושה של עבודתו בעבר של הקייטרינג ולראות אם הם מתאימים לאירוע שלך. 3. שאל על אפשרויות התפריט של הקייטרינג ובדוק אם הם יכולים להתאים אישית תפריט לטעמך. 4. שאל לגבי הצוות ובדקו האם הקייטרינג יכול לספק כוח אדם מתאים לאירוע שלכם. 5. הקפידו לקבל הכל בכתב! קבלו חוזה המתאר את היקף העבודה וכל העלויות הכרוכות בשירותי הקייטרינג.
איך תדעו לקייטרינג טוב?
קייטרינג טוב חייב להיות בעל יכולת לשים לב לפרטים. המשמעות היא יכולת להבחין בפרטים קטנים שיכולים לעשות הבדל גדול בהצגה הכוללת של האוכל. חברת קייטרינג צריכה גם להיות מסוגלת לארגן הכל כדי להבטיח שהאירוע יתנהל בצורה חלקה. זה כולל את היכולת לתאם עם ספקים אחרים, כמו גם הבנה טובה של הפריסה של חלל האירוע. כישורי תקשורת טובים חיוניים לקייטרינג, מכיוון שהם יצטרכו להיות מסוגלים לתקשר עם הלקוח ושאר חברי צוות הקייטרינג. צריכה להיות להם גם אהבה לאנשים ולאוכל, שכן זה יהפוך את חווית הקייטרינג למהנה יותר עבור כל המעורבים. לבסוף, קייטרינג טוב אמור להיות מסוגל להתמודד עם לחץ. המשמעות היא יכולת לשמור על קור רוח תחת לחץ ולוודא שהאוכל מוכן ומוגש בזמן.
יש כמה דברים עיקריים שצריך לחפש בבחירת שירות קייטרינג כדי להבטיח שתהיה לך חוויה חיובית. ראשית, חשוב להתייחס לאיכות המזון שחברת הקייטרינג מספקת. הקפד לקרוא ביקורות מלקוחות קודמים כדי לקבל מושג על איכות האוכל. שנית, גם עלות שירות הקייטרינג היא גורם חשוב שיש לקחת בחשבון. הקפד לקבל מספר הצעות מחיר מחברות שונות כדי להשוות מחירים. שלישית, הניסיון של חברת הקייטרינג הוא גם משהו שצריך לקחת בחשבון. הקפידו לשאול על ניסיון העבר של החברה באירועי קייטרינג דומים לשלך. רביעית, אם יש לך צרכים מיוחדים, הקפד לתקשר את אלה עם חברת הקייטרינג מראש כדי לוודא שהם מסוגלים לספק את הצרכים שלך. על ידי שמירה על גורמים אלו בחשבון, אתה יכול להיות בטוח שתבחר בשירות קייטרינג שיהפוך את האירוע שלך להצלחה.
אילו שאלות לשאול עבור שירות קייטרינג
כשזה מגיע לקייטרינג לאירועים, יש כמה שאלות שאלות מפתח שאתה תמיד צריך לשאול לפני קבלת החלטה. ראשית, בררו באילו סוגי מאכלים חברת הקייטרינג מתמחה. זה ייתן לכם מושג טוב למה לצפות מבחינת איכות וטעם. שנית, בקשו המלצות. חברת הקייטרינג אמורה להיות מסוגלת לתת לכם כמה רעיונות טובים על סמך האירוע ורשימת האורחים שלכם. שלישית, גלה כיצד יוצג האוכל. זה חשוב מסיבות אסתטיות ומעשיות כאחד. רביעית, קבלו הערכה של העלות. הקפד לברר אם יש עמלות או תוספות נסתרות שיכולות להוסיף לחשבון. חמישית, שאלו כיצד תטפל חברת הקייטרינג בבקשות של הרגע האחרון או תזונתיות. חשוב לדעת זאת במקרה שיש לכם אורחים עם צרכים מיוחדים. שישית, שאל אם החברה מציעה דגימה מהתפריט. זוהי דרך מצוינת לנסות את האוכל לפני שמתחייבים להזמנה מלאה. שביעית, גלה אם יש חיובים נוספים. חברות קייטרינג מסוימות גובות תשלום עבור דברים כמו מצעים, כלים או הקמה ופירוק. שמינית, שאל על מדיניות החברה. גלה מהי מדיניות הביטולים וההחזרים שלהם למקרה שתצטרך לבצע שינויים באירוע שלך. לבסוף
כאשר מראיינים קייטרינג פוטנציאלי, חשוב לשאול שאלות שיתנו לך תחושה של ניסיונו ויכולותיו בתעשיית האירוח. שאל על אירועים ספציפיים שהם סיפקו בעבר וכיצד הם התמודדו עם כל מצב מלחיץ שהתעורר. חשוב גם לקבל תחושה כיצד הם יתמודדו עם לקוח או אורח קשה, על מנת להבטיח שהאירוע שלכם יעבור בצורה חלקה.
מהם 3 דברים קריטיים שכדאי להיות מודעים אליהם בעת שכירת קייטרינג?
כאשר מתכננים אירוע, יש כמה היבטים חשובים שיש לקחת בחשבון, אחד מהם הוא סוג האירוע בו אתם מארגנים. זה יעזור לקבוע את התקציב, כמו גם את צוות ההמתנה והשירות הנדרשים. גורמים חשובים נוספים כוללים את מספר האורחים, המיקום והשעה ביום. שכנוע לקוח לשנות מרכיב או מנה יכול להיות קשה, אבל חשוב להיות אדיב, טקט ודיפלומטי. מיומנויות תקשורת ואנשים טובים חיוניים על מנת לבנות רפרטואר לקוחות ולספק אירוע מוצלח.
מהם ששת הגורמים העיקריים של פעולת הקייטרינג?
ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון בעת ההחלטה אם כדאי לארגן את האירוע שלך. ראשית, אתה צריך לחשוב על התקציב שלך. אספקת מזון באירוע עשויה לעלות ביוקר, לא משנה אם אתם מכינים הכל בעצמכם או שוכרים חברת קייטרינג. שנית, עליך להעריך את הרשמיות של האירוע שלך. האם זה מפגש מזדמן או רומן רשמי? הגורם השלישי שיש לקחת בחשבון הוא מטרת האירוע שלכם. אם מדובר בפונקציית עבודה, ייתכן שתרצה לדאוג לה כדי שהעובדים שלך יוכלו להתמקד ברשתות ובעסקים. עם זאת, אם מדובר באירוע אישי, אולי תרצו את המגע האישי שמגיע עם הבישול לאורחים שלכם. הגורם הרביעי הוא מספר האורחים שאתה מצפה לו. אם יש לכם מספר גדול של אורחים, ייתכן שיהיה משתלם יותר לארגן את האירוע. לבסוף, אתה צריך לחשוב על המשאבים האישיים שלך. אם יש לכם את הזמן והאנרגיה להקדיש לבישול והכנה לאירוע שלכם, ייתכן שלא יהיה צורך בקייטרינג. עם זאת, אם חסר לך זמן ומשאבים, אולי כדאי לשכור חברת קייטרינג.
תשומת לב לפרטים היא מיומנות קריטית עבור קייטרינג לאירועים. ככל שהאירועים נעשים גדולים ומורכבים יותר, חיוני לזכור ולהקפיד על פרטים חשובים כדי להפיק אירוע באיכות גבוהה.
מהם 7 ה-P של שיווק עסק קייטרינג
על פי עקרונות ה- 7 P's של שיווק, חברה חייבת לשקול היטב כל אחד מהמרכיבים הללו על מנת ליצור אסטרטגיית שיווק מוצלחת. מוצר מתייחס לסחורה או לשירותים שחברה מציעה, המחיר הוא הסכום שלקוח מוכן לשלם עבור מוצר, קידום הוא הדרך שבה חברה מתקשרת עם שוק היעד שלה, המקום הוא המיקום שבו המוצר נמכר , אנשים הם האנשים שעובדים עבור חברה, תהליך הוא הדרך שבה מוצר מיוצר או מסופק, והוכחות פיזיות הן הייצוג המוחשי של המותג של החברה.
כאשר מתכננים תפריט, זה חשוב לזכור איזון של חומרים מזינים, צבעים, מרקמים וטעמים. כדאי גם לשקול את הציוד והכוח אדם הזמינים לייצר ולהגיש את האוכל. על ידי התחשבות בכל הגורמים הללו, תוכלו ליצור תפריט טעים ומעוגל שישביע את רצונם של האורחים שלכם.
מהם 3 מקטעים של קייטרינג?
ניתן לסווג בגדול את תעשיית ההסעדה לשלושה מגזרים: מסחרי, לא מסחרי וצבאי. המגזר המסחרי כולל שירותי הסעדה הניתנים לעסקים ואילו המגזר הלא מסחרי כולל שירותים הניתנים לאנשים פרטיים ואירועים. קייטרינג צבאי, כפי שהשם מרמז, מתייחס למתן שירותי מזון לכוחות המזוינים.
הטבח הקו אחראי על הכנת וציפוי מזון במטבח של מסעדה. הם חייבים להיות יצירתיים כדי להמציא מנות ומצגות חדשות, ובעלי הכשרה פורמלית על מנת לבצע אותם כראוי. כמו כן, עליהם להיות מסוגלים לתחזק את התחנה שלהם בתקופות עמוסות, ולוודא שהכל מצויד ומוכן לנסיעה. כמה שאלות נוספות לראיון בישול קו עשויות לכלול: -מה הניסיון שלך עם (סוג ספציפי של מטבח)? -איך הייתם מכינים מנה לטבעוני/צמחוני/פסקטר/ וכו'? -מהן המחשבות שלך על ציפוי אוכל? -איך היית מתמודד עם מצב שבו נגמר לך המרכיב? -מה הייתם עושים אם מנה לא הייתה עומדת בסטנדרטים של השף? מענה על שאלות אלו בכנות ובביטחון יראה שאתה כשיר היטב לתפקיד הטבח הקו.
מהם 5 הטיפים לראיון
דייקנות היא אחד הדברים החשובים שיש לזכור לראיון עבודה מוצלח. עמידה בזמנים מראה שאתה מעוניין ומסור לתפקיד. בנוסף, חקרו את החברה מבעוד מועד. זה יעזור לך לשאול שאלות נוספות ולהבין את תרבות החברה. בנוסף, זכרו להתמקד בתקשורת לא מילולית. זה כולל יצירת קשר עין, לחיצת יד חזקה וישיבה זקופה. לבסוף, היה מנומס לכל מי שאתה פוגש. זה כולל את פקידת הקבלה, עמיתים פוטנציאליים לעבודה, וכמובן, המראיין שלך.
אני בוגר טרי של אוניברסיטת XYZ ואני מעוניין לעבוד בחברה זו בגלל המוניטין המצוין שלה וההזדמנות לצמיחה . אני בוגר תואר במנהל עסקים ומכיר היטב את מוצרי החברה. אני עובד קשה ומוכן ללמוד דברים חדשים. אני גם שחקן צוות ואני מאוד מסודר. אני אהיה נכס גדול לחברה הזו.
מהן 5 שאלות הראיון?
1. ספר לי על עצמך: זו בדרך כלל אחת השאלות הראשונות שנשאלות בראיון, לכן חשוב להכין תשובה טובה. תן סקירה קצרה של הרקע שלך, כולל השכלתך, ניסיון העבודה וכל כישורים או הישגים רלוונטיים. נסה לשמור על תשובתך מתחת לשתי דקות. 2. למה אתה האדם הטוב ביותר לתפקיד? זו ההזדמנות שלך למכור את עצמך ולהראות מדוע אתה המועמד הטוב ביותר לתפקיד. הקפד להתמקד בנקודות החוזק שלך וכיצד הן תואמות את דרישות התפקיד. 3. למה אתה רוצה את העבודה הזו? התשובה שלך לשאלה זו צריכה להראות שעשית את המחקר שלך ואתה באמת נרגש מההזדמנות. נסו להימנע ממתן תשובות כלליות או לא רלוונטיות. 4. איך הניסיון שלך הכין אותך לתפקיד זה? שוב, זו ההזדמנות שלך למכור את עצמך ולהדגיש כיצד הניסיון שלך עזר לך לפתח את הכישורים והידע הדרושים לתפקיד. 5. למה אתה עוזב (או עזבת) את העבודה שלך? אם אתה מובטל כרגע, אתה יכול פשוט לציין שאתה מחפש הזדמנות חדשה. אם אתה מועסק, היה כנה לגבי הסיבות שלך לעזוב
כמות מאגר המועמדים שלך: ככל שתצטרך לבחור מהם יותר מועמדים, כך גדל הסיכוי שתמצא את המתאימים ביותר לחברה שלך. איכות מאגר המועמדים שלך: ככל שאיכות המועמדים תהיה טובה יותר, כך גדל הסיכוי שתמצא התאמה מצוינת לחברה שלך. דחיפות למילוי התפקיד: אם יש לך צורך דחוף למלא תפקיד, ייתכן שתצטרך להקריב איכות תמורת כמות. השקעה נדרשת עבור הגיוס החדש: ככל שתשקיע יותר בגיוס חדש, כך גדל הסיכוי שתמצא התאמה מצוינת עבור החברה שלך.
מהם האתגרים שעומדים בפניהם על ידי קייטרינג פעם ראשונה
קייטרינג כולל הרבה תיאום וניהול על מנת להצליח. מניהול צוות ועד בזבוז מזון, ישנם אתגרים רבים שיכולים להתעורר. עם זאת, עם תכנון וביצוע נכונים, ניתן להתגבר על אתגרים אלו. תחלופת עובדים היא אתגר גדול בענף ההסעדה. כדי להתגבר על כך, שקול להשקיע בעובדים על ידי מתן הזדמנויות הדרכה ופיתוח. זה לא רק יעזור לשמר עובדים, אלא גם לשמור על מוטיבציה. לעתים קרובות נדרשות שעות ארוכות בקייטרינג, מה שעלול להקשות על העובדים. כדי להתגבר על זה, נסו להיות מאורגנים ככל האפשר ולתכנן מראש כמה שניתן. זה יעזור למזער את הטריפה של הרגע האחרון ויעזור לכולם להישאר על המסלול. לקוחות יכולים גם להוות אתגר, במיוחד אם יש להם בקשות או צרכים ספציפיים. כדי להתגבר על זה, היו מוכנים לתת מענה לצרכים האישיים שלהם ולהיות גמישים ככל האפשר. בזבוז מזון הוא עוד אתגר גדול בקייטרינג. כדי להימנע מכך, תכנן מראש וודא שאתה רוכש רק את כמות המזון שאתה צריך. יש גם דרכים יצירתיות רבות להשתמש בשאריות, אז תהיו יצירתיים!
1. ספר לנו על עצמך 2. מהן מטרות הקריירה שלך בתעשיית הקייטרינג? 3. מהן החוזקות והחולשות שלך? 4. איך עובדים בלחץ? 5. איך עובדים בתוך צוות? 6. איך מתמודדים עם לקוחות קשים? 7. מדוע עזבת את מקום העבודה האחרון שלך?
מסקנה
1. כאשר אתה שוקל קייטרינג לאירוע שלך, הקפד לבקש הפניות מחברים או שותפים עסקיים שהשתמשו בשירותיהם בעבר. 2. לאחר שתהיה לך רשימה קצרה של קייטרינג פוטנציאלי, הקפד לקבוע טעימות עם כל אחד כדי שתוכל לטעום את המטבח שלהם. 3. הקפידו לבקש מכל קייטרינג רשימה של הפניות שתוכלו לפנות אליהן כדי לקבל חשבונות ממקור ראשון על השירות שלהם. 4. הקפידו לקבל חוזה בכתב מהקייטרינג שבחרתם המתאר את כל השירותים שהם יספקו עבור האירוע שלכם. 5. הקפידו לספק לקייטרינג רשימה מפורטת של כל דרישות תזונתיות מיוחדות שעשויות להיות לאורחים שלכם כדי שיוכלו להכיל אותם.
כשזה מגיע לאירוח אירוע מוצלח, אחד ההיבטים החשובים ביותר יש לקחת בחשבון את הקייטרינג. קייטרינג יכול לעשות או לשבור את האירוע שלכם, לכן חשוב לקחת את הזמן שלכם בבחירת האירוע הנכון. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לבחור קייטרינג לאירוע הבא שלכם: 1. ערכו את המחקר שלכם. שאל בסביבה להמלצות וקרא ביקורות מקוונות כדי לקבל מושג מי נמצא שם ומה הם יכולים להציע. 2. קבע את התקציב שלך. זה יעזור לך לצמצם את האפשרויות שלך ולהימנע מבזבוז זמן על קייטרינג שנמצאים מחוץ לטווח המחירים שלך. 3. קחו בחשבון את צרכי האירוע שלכם. איזה סוג אוכל אתה רוצה להגיש? כמה אנשים ישתתפו? ודא שהקייטרינג שתבחר יכול להתאים לצרכים הספציפיים של האירוע שלך. 4. קבלו טעימה. לאחר שצמצמת את האפשרויות שלך, ארגן טעימות עם כל אחד מהקייטרינגים שאתה שוקל. זה ייתן לך הזדמנות לטעום את האוכל שלהם ולראות אם הוא עונה על הציפיות שלך. 5. קבל את ההחלטה שלך. לאחר שקילת כל הגורמים שהוזכרו לעיל, הגיע הזמן לקבל את ההחלטה הסופית שלך.