15 מתכונים איקוניים שכל יהודי מכיר: מסע קולינרי דרך המטבח היהודי

קייטרינג כשר למהדרין (בדץ יורה דעה: הרב מחפוד) לא צריך להיות עם איכות אוכל ירודה. אנחנו מעניקים חווית מזון כשרה למהדרין אך טעימה וערבה לחך עם אפשרויות הסעדה ברמות שונות החל מאזכרות וכלה בסעודות פאר לחתונות. המחירים שלנו נעים בין 42 ש"ח למנה ל150 ש"ח למנה. תוכלו לפנות אלינו ולקבל את התפריט המלא או לחילופין לגלול מטה ולראות את התפריט בפירוט.

משגיח צמוד

צריכים עזרה? הצעת מחיר? אנחנו פה! אנחנו עובדים כל השבוע חוץ משבת קודש!

קייטרינג שפע מטעמים הינה חברת קייטרינג בפתח תקווה אשר הוקמה בשנת 2013 במטרה לספק שירותי קייטרינג באזור המרכז. התחלנו כמקום קטן עם תפריט צנוע ועם הזמן התפתחנו וגדלנו. כדי להגשים את החלום, גייסנו צוות שפים מתמחים המרכיבים את התפריטים הייחודיים של קייטרינג שפע מטעמים, המאפשר לכל לקוח לקבל תפריט עשיר, מעניין וטעים המתאים לצרכי הלקוח.

השירות הקשוב שלנו והנכונות למצוא עבור כל לקוח תפריט מושלם, השלימו את התמונה והפכו את קייטרינג שפע מטעמים לבחירה של כל מי שמחפש קייטרינג איכותי בעל שירות אישי וחם, ניקיון ואסתטיות במקום הראשון, אוכל טרי ובעיקר טעים והערך עבור התמורה שלכם הוא הגבוה ביותר.

קייטרינג שפע מטעמים מתאים לאירועים גדולים וקטנים. התפריט המגוון שלנו כולל 70 סוגי מנות של אוכל מוכן ויותר מ – 50 סוגי סלטים בכשרות של הרב מחפוד והכל כמובן נשאר בטעם ביתי, אותנטי ואיכותי.

לתפריט שלנו יש מגוון עשיר הכולל את כל סוגי הבשרים, סלטים, תוספות, קינוחים ואפשרות לתפריט בהרכבה אישית.

אז כל מה שנשאר לנו לאחל לכם – לקוחות יקרים שלנו, שנמשיך להנות מאוכל מצויין ושפע של טעמים!

וכמובן שנתראה רק בשמחות! שפע מטעמים.

₪42.00

מנה בסיסית
  • לחמניות
  • 7 סוגי סלטים לבחירה
  • 3 תוספות לבחירה
  • 3 מנות עיקריות לבחירה
  • מנה ראשונה – מושט/רול בשר בתוספת 12 ₪

₪80.00

אירוע קומפלט
  • לחמניות
  • 7 סוגי סלטים לבחירה
  • 3 תוספות לבחירה
  • 3 מנות עקריות לבחירה
  • קינוח
  • שתייה מסדרת קוקה קולה
  • כלים חד-פעמי קשיחים
  • מלצרים (מלצר לכל 3 שולחנות)
  • מנה ראשונה – מושט/רול בשר בתוספת 15 ₪
  • כלים פורצלן בתוספת 10 ש"ח + הובלה

₪150.00

תפריט ברמה אחרת
  • לחמניות / פרנות
  • 10 סוגי סלטים לבחירה
  • 2 מנות ראשונות לבחירה
  • 3 תוספות לבחירה
  • 3 מנות עקריות לבחירה
  • קינוח
  • כלים מפורצלן
  • שתייה מסדרת קולה
  • מלצרים (מלצר לכל 3 שולחנות)
 
בר פתיחה תוספות מנות ביניים
מאפה בקר / כבד / צמחוני תפו"א זעיר / סירות / אנה / פירה מרלוזה מטוגן
פלטת מטוגנים מיקס ירקות ברוטב
פילה מושט ברוטב מרוקאי
כנפיים ברוטב צ'ילי אנטיפסטי ירקות מאודים
סלמון בתוספת תשלום
פסטה מוקפצת שעועית ירוקה מוקפצת
מעורב ירושלמי במצע פירה ת.ת
קוסקוס + מרק ירקות שעועית ירוקה ברוטב
כבד מוקפץ מצע פירה ת. תשלום
גולש פיקנטי מחשוש אפונה וגזר
ממולאים פלפל / כרוב / קישואים
חמין בשרי / פרווה זיתים מרוקאים מוסקה / מפרום
קוגל אטריות / תפו"א נודלס מוקפץ
מאפה כבד בפילו בתוספת תשלום
קרפלך בשר / תפו"א פסטה מוקפצת רול בשר + רוטב
תוספות שתיה
בורקס תפו"א + רוטב
חומוס + צ'ימיצ'ורי מים מנות עיקריות
טחינה סודה
כרעיים צלי עוף בתנור
מטבוחה מיצים
חזה עוף מרינדה על האש
חציל במיונז קולה
רצועות חזה עוף מוקפצות
חציל ספרדי / וינוגרד / בתחמיץ זירו
חזה עוף עם נודלס מתוק
כרוב וגזר במיונז ספרייט
רצועות חזה עוף סיני מתוק
כרוב וגמבה חמוץ בירה תוספת תשלום 5 ₪
חזה עוף ממולא בתוספת תשלום
גזר סיני קינוחים
שניצל וינאי /שניצלונים / בטמפורה
גזר חי מגורד חריף סלט פירות תוספת תשלום 5 ₪ פרגיות על האש
גזר מרוקאי מבושל גלידונים / פלטת עוגות
דואט שיפוד פרגית וקבב
סלק רצועות חמוץ מתוק מוס תוספת תשלום 5 ₪
צלי בקר ברוטב יין
תירס ופיטריות במיונז /מקסיקני סופלה תוספת תשלום 5 ₪
קציצות בקר / עוף ברוטב
כבד קצוץ בתוספת תשלום תוספות לאירוע
לשון עם ירקות בתוספת תשלום
מוחמצים כלים פורצלן בתוספת 5 ₪ + הובלה
כבד מוקפץ בתוספת תשלום
מלפפון בתחמיץ כיסויים לכיסאות 7 ₪ כולל פו"ה תוספות
סחוג מרכזי שולחן מהודרים 60 – 80 ₪ אורז לבן + צ.ש.
פלפל חריף מטוגן מנהל ארוע יום חול 300 ₪
אורז מג'אדרה עדשים
סלט תפו"א במיונז
א.אושפלו עם בשר תוספת תשלום
סלט ירקות עם עלים
אורז ירוק עשבי תיבול
סלט טבולה
אורז צהוב עם ירקות
אורז אדום עם גרגירי חומוס
לחמניות

התמונות להמחשה בלבד

אנו מופעים גם באתר תבלין

צריך עזרה? הצעת מחיר? אנחנו פה!
אנחנו עובדים כל השבוע חוץ משבת קודש!

יצירת קשר מהירה:

או השאירו פרטים ונחזור אליכם במהירות:

תוכן קשור

פוסטים

15 מתכונים איקוניים שכל יהודי מכיר: מסע קולינרי דרך המטבח היהודי

המטבח היהודי הוא שטיח השזור במסורות תרבותיות, טעמים ומתכונים אהובים שעברו בדורות. מתכונים אלו משקפים את המורשת המגוונת וההיסטוריה העשירה של העם היהודי. במאמר זה, נצא למסע קולינרי דרך המטבח היהודי, ונחקור 15 מתכונים איקוניים שהפכו לשם נרדף למסורות קולינריות יהודיות. מתענוגות מלוחים ועד פינוקים מתוקים, מתכונים אלו תופסים מקום מיוחד בלבם ובמטבחים של יהודים ברחבי העולם.

1. חלה: לחם סמלי של מסורת יהודית

חלה, לחם קלוע מסורתי, היא סימן היכר של המטבח היהודי. נהנים ממנו לעתים קרובות בשבתות ובחגים יהודיים. קרום הזהב של הלחם והפנים הרך הופכים אותו לתענוג להתענג עליו. חלה היא לא רק מצרך על השולחן היהודי אלא גם בעלת משמעות סמלית עמוקה, המייצגת אחדות, הכרת תודה והפרדה בין קודש לחול.

2. מרק כדור מצה: נחמה בקערה

מרק כדורי מצה הוא מאכל מנחם ומשביע נפש המזוהה לעתים קרובות עם סבתות יהודיות ומפגשים משפחתיים יקרים. המרק הזה כולל כדורי מצה עדינים ואווריריים המבושלים במרק עוף בטעם, יחד עם ירקות כמו גזר, סלרי ובצל. מרק כדורי מצה נהוג ליהנות במהלך חג הפסח וחגיגות יהודיות אחרות, המציע הזנה ותחושת חמימות.

3. גפילטע פיש: טרין דג עדין

גפילטע פיש הוא מאכל יהודי מסורתי העשוי מדגים טחונים, בדרך כלל תערובת של דג לבן, פייק וקרפיון. הדג נטחן דק, מעורבב עם בצל, ביצים וארוחת מצות, ולאחר מכן עלים. גפילטע פיש מוגש באופן מסורתי צונן, לרוב בליווי חזרת. המנה האהובה הזו מייצגת מורשת קולינרית יהודית ומהווה מצרך באירועים חגיגיים.

4. בריסקט: קלאסיקה עדינה וטעימה

בריסקט, מנת בקר בבישול איטי, היא מרכז אהוב על שולחנות החג היהודי. הבשר נצלה או נצלה עד לריכוך וספוג טעמים עשירים מעשבי תיבול ארומטיים, תבלינים ורוטב מלוח. בריסקט מציגה את אמנות הבישול הביתי היהודי, והפרוסות הרכות שלו מעוררות תחושות של נוחות וחגיגה.

5. לאטקס: פנקייק תפוחי אדמה קריספי

לטקס, או פנקייק תפוחי אדמה, הם מאכל אהוב, במיוחד במהלך חג החנוכה. תפוחי אדמה מגוררים משולבים עם בצל, ביצים ומגע של קמח, ואז מטוגנים עד שהם מזהיבים ופריכים. לטקס מוגשות באופן מסורתי עם שמנת חמוצה או רסק תפוחים, משמחים את בלוטות הטעם עם הטעמים המלוחים והמפנקים שלהם.

6. מרק עוף עם כדורי מצה: האוכל הנוחות האולטימטיבי

מרק עוף עם כדורי מצה הוא קלאסיקה מחממת לב שמחממת את הגוף והנשמה כאחד. מנה זו כוללת מרק עוף בטעם, לעתים קרובות עשוי מאפס, עם חתיכות עוף עדינות וכדורי מצה. כדורי המצות, העשויים בדרך כלל מארוחת מצות, ביצים ושמן, סופגים את הטעמים הטעימים של המרק, ויוצרים חוויה מנחמת ומזינה.

7. קוגל: תבשיל מתוק או מלוח

קוגל הוא תבשיל יהודי רב-תכליתי שיכול להיות מתוק או מלוח, תלוי במתכון. קוגל מתוק לרוב משלב אטריות, ביצים, סוכר וקינמון, בעוד קוגל מלוח עשוי לכלול מרכיבים כמו תפוחי אדמה, בצל וגבינה. קוגל היא מנה אהובה שנהנית ממנה במהלך ארוחות שבת וחג, המציעה שילוב מנחם של טעמים ומרקמים.

8. בדקה

באבקה היא עוגת שמרים מתוקה הממולאת לרוב במערבולות דקדנטיות של שוקולד או קינמון. הפינוק המענג הזה מקורו בקהילות היהודיות במזרח אירופה והפך לאהוב בקרב יהודים ברחבי העולם. הארומה הבלתי ניתנת לעמוד בפניו, הפירורים העדינים והמילוי העשיר של באבקה הופכים אותו לקינוח אהוב או פינוק ארוחת בוקר.

9. בלינצ'ס: פנקייקים דקים במילוי מתוק או מלוח

בלינצ'ס הם פנקייקים דקים מלאים במילויים מתוקים או מלוחים שונים, כגון גבינה, פירות או בשר. הפינוקים העדינים האלה מגלגלים ואז מטוגנים קלות או אופים עד להזהבה. בלינצ'ס הם מאכל רב תכליתי שניתן ליהנות ממנו לארוחת בוקר, קינוח או כתוספת. הרבגוניות והטעמים הטעימים שלהם הופכים אותם ללהיט במשקי בית יהודיים.

10. רוגלך: מאפה פתית ופירותי

Rugelach הוא מאפה בגודל ביס הממולא במגוון מרכיבים כמו שימור פירות, אגוזים, שוקולד או סוכר קינמון. הבצק עשוי עם גבינת שמנת, המקנה לו מרקם רך ומתקלף. רוגעלך הוא פינוק אהוב בחגים ובחגיגות יהודיות, המציע שילוב מענג של טעמים ומרקמים בכל ביס.

11. כבד קצוץ: מעדן מלוח

כבד קצוץ הוא מאכל יהודי קלאסי העשוי מכבד מבושל וקצוץ דק, לרוב עוף או בקר, בשילוב בצל, ביצים ותבלינים. הוא מוגש לעתים קרובות כמתאבן על לחם שיפון או קרקרים. כבד קצוץ מייצג את ההמצאה הקולינרית של המטבח היהודי, והופך מרכיבים צנועים למעדן טעים ומשביע.

12. צימס: תבשיל מתוק ומלוח

צימס הוא מאכל יהודי מסורתי המורכב מירקות שורש בבישול איטי, כמו גזר, בטטה ושזיפים מיובשים, לרוב בטעם דבש, קינמון ולעיתים בשר. תבשיל מתוק ומלוח זה הוא סמל לחגיגות השנה החדשה היהודית, המייצג את הרצון לשנה מתוקה ומשגשגת קדימה.

13. שקשוקה: מנת ביצה טעימה

לשקשוקה שורשים במטבח יהודי צפון אפריקאי וצברה פופולריות ברחבי העולם. מנה זו כוללת ביצים עלומות ברוטב עגבניות עשיר מתובל בתבלינים כמו כמון, פפריקה ופלפלים. שקשוקה היא מנה רב-תכליתית שנהנה ממנה לארוחת בוקר, בראנץ', או אפילו ערב, המציעה פרץ של טעמים ומרקמים המעוררים את בלוטות הטעם.

14. אוזני המן: עוגיות משולשות חגיגיות

המנטאשן הן עוגיות בצורת משולש שנהנים מהן בדרך כלל במהלך חג הפורים. לעוגיות החמאתיות הללו יש מרקם עדין והן ממולאות באופן מסורתי בשימורים, שוקולד או מילוי פרג. המנטאשכן מסמלים את תבוסתו של הנבל המן, וטעמם המענג והמראה החגיגי מביאים שמחה לחגיגות פורים.

15. חרוסת: מנת פסח מתוקה וסמלית

חרוסת הוא מאכל מסורתי הנאכל במהלך סדרי הפסח. זוהי תערובת מתוקה העשויה מתפוחים קצוצים, אגוזים, יין ותבלינים, המייצגת את המכתש ששימשו את העבדים היהודים במצרים העתיקה. המרקם והטעם של החרוסת משתנים בין קהילות יהודיות שונות, ומשקפים את המסורת הקולינרית האזורית שלהן.

סיכום

המטבח היהודי הוא פסיפס של מורשת תרבותית, מסורות וטעמים. 15 המתכונים המודגשים במאמר זה מייצגים את השטיח הקולינרי העשיר שיהודים טיפחו במשך מאות שנים. מהחלה הסמלית ומרק כדורי המצות ועד לבבקה ורוגלך המפנקים, המתכונים האיקוניים הללו הפכו למוצרי יסוד אהובים במשקי בית יהודיים ברחבי העולם. בין אם נהנים מהן במהלך חגים, מפגשים משפחתיים או ארוחות יומיומיות, מנות אלו לא רק משביעות רעב אלא גם מחברות אנשים לזהות היהודית ולמורשת התרבותית המשותפת שלהם. אמצו את הטעמים והמסורות של המטבח היהודי כשאתם יוצאים למסע קולינרי שחוגג את הקהילה, ההיסטוריה והשמחה שבאוכל טוב.

דילוג לתוכן